3 blom- och trädgårdstips till sommarstugan

Har du en sommarstuga? För många av oss sommarstugeägare är trädgården och blommorna litet av ett problem. Vi vill ha en fin och blommande trädgård när vi är där, samtidigt har vi sällan tid eller möjlighet att skapa den trädgården. Våra fritidshus ligger ofta lite för långt borta för att vi ska kunna odla och fixa hela våren. Här kommer tre blom- och trädgårdstips till sommarstugan.

1# Skapa en fungerande trädgård

En fungerande trädgård utgår inte från din drömbild, utan utifrån hur mycket tid du kan lägga på trädgården. Det är onödigt att anlägga flera rabatter som du ändå inte hinner rensa nog ofta. Inte heller är det nödvändigt med ett jordgubbsland om du sällan är i stugan när de brukar bära frukt. Även om vi ofta har drömbilder med en massa blommor, buskar och träd, så är det bättre att utgå från vad du verkligen kan hinna med. Då blir sommarstugans trädgården rolig, och inte ett stressmoment.

2# Köp smarta trädgårdsprylar

Du kan välja att ha rabatter, eller så kan du odla dina blommor i stora krukor, balkonglådor och stora blomlådor som är lättrensade. Genom att placera så mycket av blommorna som möjligt högt ovanför marken, så behöver du inte rensa dem lika mycket. Du hittar många smarta prylar för trädgården på wexthuset.com, både blommor, fröer och miniväxthus. Om du har dina blommor i krukor och lådor kan du enkelt ställa dem på ett skuggigt ställe när du åker hem för en eller två veckor. När du kommer tillbaka kan du sedan ställa ut dem i trädgården.

3# Satsa på blommande träd och buskar

Hägg och syrén är både vackra och luktar gott. De ger dig blommor, men kräver ingen skötsel. Det gäller också blommande buskar och bärbuskar. Du kan skapa en prunkande och blommande trädgård med hjälp av buskar och träd. Perfekt för sommarstugan.