Att inreda med blommor

De flesta uppskattar blommor och de används ofta i olika sammanhang som stämningshöjare eller som en blickfångs-detalj i en imponerande middagsdukning. Det händer också att fastighetsmäklare använder sig av styling för att göra bostäder och försäljningsobjekt mer attraktiva för potentiella köpare och kunder. Här spelar även blommor en central roll. Hos fastighetsmäklaren Brokr i Stockholm finns kunniga mäklare som har specialiserat sig på att med nytänkande, kraft och energi göra bostadsaffären så smidig som möjlig för alla parter.

Lockande helhetsintryck

Oavsett om man stylar en bostad till försäljning eller om man förnyar inredningen i sitt hem kommer man långt med ett inbjudande och lockande helhetsintryck. Här kan man arbeta med att hitta en röd tråd och skapa en sammanhängande harmoni där olika former, färger och strukturer samsas och hålls samman med en accentfärg. Färgen kan till exempel komma från en vacker hyacint och återkomma i matchande gardiner, schäslonger eller kuddöverdrag. På detta sätt kan en viss växt eller olika växtgrupper användas för att spegla, matcha och förhöja en viss inredningsstil.

Växtgrupperingar

Blommor och gröna växter kan bokstavligen förvandla känslan i ett rum och därför är de det bästa tänkbara komplementet till vilken inredning som helst. Man kan till exempel använda sig av olika storlekar och bygga växtstilleben på höjden. Man kan också gruppera olika blommor och växter i vackra krukor och skapa en prunkande oas. Det viktigaste för en bostadsvisning är till exempel att visa hur ett rum skulle kunna användas och här kan ett stilfullt blomsterarrangemang i vardagsrummet skapa såväl trivsel som inspiration samtidigt som det förhöjer möblemanget.

Unika miljöer

Floristen Malin Hidesäter har skrivit en bok som heter “Inred med gröna växter” och här förklarar hon hur man skapar vackra miljöer i alla rum med hjälp av olika blommor och växter. Köket kan till exempel stylas med att blommor får ta plats och synas genom glaset i köks- och vitrinskåp. Här kan örter sprida underbara dofter i köket och vackert färgade blommor kan pigga upp mellan staplarna av porslin.

Matcha väggfärg med blommor

Man har allt att vinna på att tänka igenom hur man på bästa sätt kan matcha rummens olika väggfärger med blommor och blad. Här är det främst en genomtänkt kombination som kan skapa effekter och behagliga förhållanden mellan ljusinsläpp, skuggor och känslan av rymd och luftighet. Mörka väggfärger och frodiga växter kan skapa dramatik medan storbladiga växter i ett ljust rum kan bryta och sprida fräschör och framhäva möbler och inredning. Ibland kan man dessutom göra tavlor av vackra blommor eller dekorativa blad att hänga på väggarna. Dessa tavlor kan sedan få levande motsvarigheter i vackra krukor. Det finns dekorativa träd som klarar inomhusklimat som verkligen kan spegla takhöjden i ett rum och inspirera till fantasifull möblering.