Blommor förbättrar din hälsa

De allra flesta har nog upplevt glädje när de har fått ett par vackra snittblommor, men visste du att blommor också kan förbättra din hälsa och inte bara genom att göra dig glad?

Visst är det härligt att ha ett par vackra snittblommor på bordet eller ett par fina växter i fönstret? Med hjälp av blommor och växter kan du inte bara rena din inomhusluft, utan det sägs även att blommorna kan minska stress och ångest. En forskning som gjordes av en professor vid University of Southern California visade att patienter som hade fått blommor i sina rum inte behövde lika mycket smärtstillande eller ångestdämpande mediciner.

Blommans psykiska fördelar

Det finns många saker man kan göra för att minska stress i sin vardag. Man kan bland annat se till att använda https://www.greenely.se/ för att få koll på sin energiförbrukning, gå ut och träna för att dämpa ångest eller planera matschema för veckan för att få vardagen att gå ihop smidigare. Om man lider av stress är det dock inte säkert att detta hjälper och då kan man faktiskt ta till vanliga snittblommor.

Den psykologiska effekt som blommorna har på människor är att de gör oss lyckligare och sänker vår stressnivå. Majoriteten av alla människor kopplar ihop blommor med roliga och kärleksfulla händelser. När man sedan har blommor hemma är det lätt att man förknippar dessa med lycka och kärlek, vilket får en att må mycket bättre.

Obs! Är du allergisk bör du inte använda snittblommor för att främja din hälsa, eftersom det helt enkelt kan få en motsatt effekt. Försök istället att se om det finns någon härligt vacker krukväxt som du kan använda dig av.