4 anledningar till att du ska köpa en plantapp

Det är härligt att ha blommor och växter både inomhus och utomhus. Blommor skapar liv, skönhet och ger oss en bra inomhusmiljö. Men det är inte alltid lätt att få dem att blomma, eller alltid att ens överleva. Eller så har du så mycket blommor att du glömmer bort när du vattnade dem sist. Lösningen heter plantapp. Idag finns det appar som hjälper dig att ha koll på blommorna.

1# Alla dina blommor blir vattnade

Idag finns det appar för precis allt och naturligtvis också för blommor. En orsak till att vi misslyckas med blommor är att vi vattnar dem för mycket eller för lite, för ofta eller för sällan. Det kan vara riktigt trixigt att vattna en blomma eller växt precis lagom mycket, så att den trivs och förgyller vårt hem eller uteplats. Med en smart app får du hjälp och påminnelser. Det är en stor hjälp till dig som älskar att köpa blommor, men sedan har en tendens att glömma bort dem. Men också för dig som har många blommor. Om du både har blommor i bostaden och några i uterummet (i alla fall under våren och sommaren), så kan det vara riktigt svårt att komma ihåg alla. Särskilt som vissa växter sitter i små söta krukor som inte gör så mycket väsen av sig. Även de blommorna behöver få sin beskärda del av uppmärksamhet. Skaffa Getplanta.com och både du och dina växter blir glada.

2# Vad heter blomman eller växten?

Det finns så många intressanta blommor och växter från hela världen och det kan vara svårt att alltid ha koll på vad det är för planta som växer i krukan. Då tar du bara fram mobilen och scannar växten i din blomapp och voilà, du får reda på vad det är för växt! Superenkelt. Förutom att du kan ta reda på vad alla dina egna plantor heter, så kan du besöka vänner och scanna deras blommor. Då får de också veta vad de har för växter i krukorna. Genom att scanna växter och ta reda på vad de heter kommer du snabbare att lära dig mer om blommor. Kanske ser du en vacker ros som klänger uppför en husvägg och blir nyfiken på vad det är för sort. Du scannar och får svaret. Sedan kan du googla eller titta i en bok för att verkligen fördjupa dig om själva blomman. Vissa växter har en intressant historia och är man blomnörd så är det alltid roligt att ha koll på när en växt kom till Sverige eller om den sortens blomma alltid har funnits i Dalarna.

3# När växten inte mår så bra

Även fast du vattnar regelbundet och ger dina blommor kärlek, så kan de ändå bli lite vissna. Vad är problemet? I appen får du en liten blomdoktor som hjälper dig att ta reda på om det är något småkryp eller för mycket solsken som är boven. Eller om växten alltid ser sådan ut under den delen av säsongen.

4# Rätt planta på rätt plats

Det är roligt att inreda med blommor. Att få smycka hemmet med både plantor och fina krukor, men de måste placeras på rätt ställe. För att blommor ska trivas behöver de lagom med solljus, men vad som är lagom är mycket individuellt. Ta appen till hjälp och placera rätt blomma på rätt plats i ditt hem.