Ge bort blommor!

Att ge bort blommor till någon som vi bryr oss om är en fantastisk känsla.

Genom att tänka på den personen som ska få blommorna och att veta hur glad hon eller han kommer att bli så skänker det en stor glädje även hos givaren. För många är det till och med en större och djupare tillfredsställelse i att ge än att få.

Om årstiden tillåter kanske det plockas en bukett ute i naturen som oftast har mycket att bjuda på både i form och färg. Det är alltid enklast att vända sig till en blomsterbutik med utbildade florister. Under sommarhalvåret finns de vilda blommorna som kan plockas på egen hand i naturen. De är oftast lika vackra som buketter i butikerna.

Vad tycker den personen som ska få blomman eller blommorna om för färger? Vad skulle passa inomhus i hennes eller hans hem eller på balkongen/verandan/i trädgården?

Det är fint att ha en tanke på vad mottagaren tycker om även om givaren också vill gilla det som ska överräckas.

När det kommer till symmetrin hos blommor är det en hel liten värld för sig. Enklast är att tänka vad för form som mottagaren gillar. Det kanske är en rundare form där blommornas blad är jämnstora i en vacker ring runt pistillen, det vill säga blommans mitt.

Tänk gärna på hur det ser ut hemma hos den som ska få blommorna. Är det rundare former på möbler? Då kanske den personen gillar en tydlig regelbundenhet även när hon eller han handlar blommor eller växter till sig själv.

Florister är otroligt duktiga på symmetrin/formen i buketterna de binder plus att de har ett väl utvecklat färgsinne. De kommer ofta med bra förslag om kunden ger vissa ledtrådar om vad som kan passa mottagaren och tillfället det handlar om.

Ibland är valet enkelt och självklart men det är givandet av något vackert som ändå är det viktigaste, så varför inte ge bort blommor snarast utan att ha en direkt anledning? Det ger garanterat ett värmande leende tillbaka.