Blommor eller inte vid dejting

Att ha med sig en blomma eller en liten genomtänkt gåva vid en dejt är inte alls fel och dessutom en gest som visar att du är en omtänksam person. Saker behöver inte vara dyra för att uppskattas. Men vilken blomma ska man välja? Och ska man ge blommor på första dejten eller vänta till nästa?

Blommor eller inte på första dejten

Det här med att ge bort blommor och choklad på en första dejt kan vara svårt att reda ut. Har man inte känt varandra så värst länge, så ska man undvika att ge bort gåvor (speciellt påkostade presenter) på första dejten eftersom det kan verka för påstridigt eller ge en förnimmelse av att man så gärna vill bli älskad av personen framför en – med andra ord, det kan ses som ett desperat försök att bli omtyckt. Det betyder inte att du ska spela svårfångad – att spela svårflörtad gör bara att intresset svalnar snabbare från den andra personen. Men blomman kan vänta till andra dejten. Är ni däremot goda vänner sedan tidigare och förstått att er vänskap har utvecklats till kärlek, kan en liten blombukett vara i sin ordning.

En enkel blomma räcker – skippa storbuketten

Om du inte ska gå hem till din dejt, så kanske det inte är så lämpligt att komma med en hel uppsjö av blommor som ser ut som om du hade länsat hela blomrabatten hemma. En stor bukett kan vara svårt att ta med sig om ni träffas ute och ska gå och äta eller gå på bio etcetera. Ge istället bort en mindre bukett eller någon enstaka blomma vid dejting utomhus, då det helt enkelt är smidigare. Dock behöver det inte vara en röd, utsprungen ros direkt – det kan verka som om du är blixtkär. Tulpaner är t.ex. en bra dejt-blomma eftersom de säger “jag tycker om dig”, alternativt en rosenknopp som berättar att du har varit en hemlig beundrare i smyg under lång tid. Olika blommor förtäljer olika saker och blomsterspråket säger mer än tusen ord. Om din dejt tycker mycket om blommor, så kan det vara bra att läsa på, eftersom fel blomma kan signalera knepiga budskap. Ett tips är att undvika röda vinbärsplantor då de understryker att man kan vara god och rar utan att vara söt. Inte den bästa kärleksförklaringen..!

Uppvakta din dejt med blommor

Om ni har träffats ett par gånger och tycke börjar uppstå, kan uppvaktning aldrig vara fel. I Sverige har tyvärr uppvaktningen gått lite förlorad i jämförelse med många andra länder, och därför ska du inte vara rädd att hålla på traditionerna om du vill det. Skicka gärna en blombukett eller tre röda rosor till din dejt – de säger “jag vill se dig igen”. Ett tips är dock att alltid ta reda på om din älskling är allergisk mot någon blomma innan du sänder dem med blomsterbud. Du vill ju inte vara orsaken till hösnuva och röda ögon, eller hur?