Skapa en vacker blomsterrabatt

Lagom till våren börjar de flesta drömma om varma sommardagar i trädgården, då man omges av vackra doftande blommor som är snyggt arrangerade i en prydlig rabatt. För att få till blomsterrabatten man drömmer om krävs det dock en hel del arbete och eftertanke.

För det första bör man undvika att göra det vanligaste misstaget när man anlägger rabatter, nämligen att basera inköpen till rabatten på vilka blommor man tycker är vackra i trädgårdsbutiken. Många blommor som är vackra just när man köper dem är inte det efter bara någon eller några veckor, eftersom deras blomningsperiod är så kort. Man bör med andra ord istället planera inköpet av växterna så att man köper blommor som blommar under olika perioder av våren, sommaren och hösten. På det sättet kommer man att ha en rabatt som är färgsprakande under hela sommarhalvåret.

Något annat man ska tänka på när man köper in växter är att gå mer på formen än på färgen, av samma anledning som ovan. Om man köper en växt som har en dekorativ form, och inte bara fina blommor, kommer växten att pryda rabatten även efter att den har blommat över.

För att minska mängden skötsel som rabatten kräver, och för att blommorna ska bli livkraftiga, ska man också tänka på att inte plantera dem var för sig, utan att plantera en klunga av varje växt. På det sättet kan växternas rötter täcka marken lättare, vilket gör att de står emot ogräs bättre.

När man sedan har gjort allt arbete förtjänar man att kunna slå sig ned i trädgården och blicka ut över frukten av ens möda, och för att kunna göra det kvarstår bara en sak – att köpa en snygg uppsättning utemöbler som matchar den nya, snygga rabatten. Du hittar utemöbler för alla stilar och smaker på Byggmax.se.