Blommor som festdekoration

Blommor är ett enkelt men effektivt sätt att förhöja utseendet på vilken festlokal som helst, och särskilt till sommarens alla fester är det ett perfekt sätt att dekorera allt från dukningen till entrén. Det kan dock även vara kostsamt att beställa blomsterdekorationer, så hur ska man egentligen tänka kring blommor som festdekoration?

Den typ av sommarfest där blommor är vanligast förekommande är utan tvekan bröllop. Några exempel på hur blommor dekorerar ett bröllop är buketter i brudföljet, blomsterdekorationer i hår, corsager i knapphålen, brudbåge och blomvaser på bordet, blommor i altargången i kyrkan samt blommor på bröllopstårtan. Att beställa allt detta från en florist kan kosta åtskilliga tusenlappar, varför det kan vara bra att överväga alternativ om man satsar på att hålla budgeten nere. Man kan till exempel låta bröllopet ha ett mer lantligt och rustikt tema, och dekorera borden med blommor man plockat själv. Det går också utmärkt att göra brudbuketten på detta sätt, och helt enkelt binda den med ett vackert band. Det enda man ska tänka på om man ordnar blomsterdekorationerna på detta sätt är att plocka dem så nära inpå vigseln som möjligt, eftersom de annars kan börja sloka innan bröllopet börjar. När det gäller andra dekorationer, som de på tårtan, kan man överväga att istället dekorera den med exempelvis en tårtbild föreställande brudparet när de precis träffats. På Barnkalaset.se kan du enkelt beställa tårtbilder för alla tillfällen, oavsett om det är ett barnkalas eller en vuxenfest.

När det gäller andra typer av fester, till exempel studentmottagningar eller midsommarfiranden, har man ofta ”bara” blomsterdekorationer till dukningen. Då finns det inget som hindrar att man slår på stort, och beställer ett enda maffigt blomsterarrangemang från en florist.